Circle of life-Cocoon

Du visar för närvarande Circle of life-Cocoon

Äntligen har jag gjort en Cocoon-kofta! Jag har sett många fina cocoon-koftor i mitt flöde på Instagram genom åren, och jag tycker att de ser så mysiga ut. När jag såg @annavirkpannas Cirkle of life – Cocoon blev jag väldigt sugen på att göra den. Mönstret hade inte kommit än, men testvirkare söktes. Jag hade turen att bli utvald! Tack Anna!

I mitten en solros.
Nu har den runda cirkeln blivit en fyrkant.

Jag funderade ett tag på vilket garn jag skulle göra den i. Jag ville att den skulle bli riktigt varm och go. När jag hade letat igenom mitt garnförråd så föll valet på Drops Nepal garn. Jag tänkte först göra en enfärgad cocoon-kofta, men jag har inte så många garnnystan i en och samma färg. Jag visste inte riktigt hur många garnnystan det skulle gå åt, eftersom det var ett annat garn som användes i mönstret, men jag tänkte att om det inte räcker så får jag shoppa fler. Virknålen jag använde var en 5 mm.

En första bild ovanifrån.
Nu är det inte så många varv kvar.
Sista varvet på fyrkanten gjord.

I början tänkte jag först göra en gul sol i mitten men bestämde mig sen att göra en solros. (Både blomma och sol i ett, kan inte bli bättre..hihi) I cirkeln runt solrosen bytte jag färg varje varv och jag tycker att puffarna kommer fram bra så. När det var dags att göra en ruta av cirkeln så använde jag samma färg i 3 varv vardera på kommande 2 färger. Sen vart jag lite snålare och minskade till 2 varv per färg och till slut 1 varv per färg. Ett garnnystan räckte till ett varv på slutet av fyrkanten. 

Dags att mäta.
Nu är det bara att virka ärmar och lite annat.

Mitt garnförråd av Nepal garn räckte till hela koftan. Jag räknade inte nystanen medans jag virkade utan har vägt koftan efteråt och den väger 1400 gram = 28 st, 50 grams nystan av Nepal garnet. (Hade någon sagt att det hade gått åt det antalet nystan innan jag började virka så hade jag nog köpt några fler ifall att..hihi..jag har ändå nystan kvar i garnförrådet…) Jag har virkat exakt efter mönstret, förutom antal maskor vid öppningen för ärmarna där jag minskade med 10 maskor. Min ruta vart 4 cm bredare än Annas ruta. 

Koftan framifrån.
Hej!
Koftan bakifrån.

Jag tyckte det var ett trevligt mönster att följa. Det har inte varit något i det som jag har fastnat på, utan det har varit en väldigt mysig virkupplevelse rakt igenom. Koftan vart precis som jag tänkte mig! Hög mysfaktor! Min färdiga cocoon-kofta använder jag varje dag, om inte någon annan familjemedlem har hunnit sätta på sig den före mig. Ett tips är att virka minst två stycken..hihi. Tack igen @annavirkpanna för ett fint mönster!

Hela koftan bakifrån.
Hela koftan framifrån.

Detta inlägg har 3 kommentarer

 1. Dell

  Love this! The colours are vibrant and the use of the square as a cocoon is clever!

 2. Jocelyn

  That is going to get so many compliments. I love your font here.
  Cheers 🥂 Joce

  1. maria

   Thank you so much!!

Kommentarer är stängda.