Zinniarutor på gång!

Du visar för närvarande Zinniarutor på gång!

Jag beställde hem ett Scheepjes Colour pack från @Rito.se, med 36 st 10g Stone Washed nystan och 22 st 10g River Washed nystan. Jag beställde det för jag var nyfiken på alla färgerna som finns i de garnerna (jag vet att det finns färgkort att beställa men det är inte lika roligt…) Det här garnet har blivit mitt nya favorit garn. Nu tycker jag ju om väldigt många garner…men det är ett av mina favoritgarner!

OBS! Mönstret finns nu på bloggen, för att komma till det klicka här.

Zinnior när V.5 är gjort.
Zinnior på fat.
Zinnior i Krysantemum.

Jag hade Colourpacket först stående som en tavla på mitt skrivbord så jag kunde titta och klämma lite på garnerna emellanåt, men tillslut bestämde jag mig för att använda dem till något kul! Zinnia rutor skulle det bli! Jag tänkte att om jag använder de röd, gul, rosa, vit och vinröda garner till blommor och de andra färgerna till själva rutorna så borde det bli bra.

Färgmatchning.
Blågröna toner.

Jag hämtade även lite färginspiration från vår trädgård. Jag gick noga runt och studerade Zinniorna där. De finns ju i väldigt många vackra färger. När jag virkat ett tag såg jag att Krysantemumen måste vara det enda som min hjärna associerat till i färgväg. Det ser ut som jag stått vid dem med nystanen och matchat i förväg och inte Zinniorna…

Lite fika behöver man ibland, då är kaffe gott!
Fruktstund.
Rutorna börjar ta form.
Rutor med Grön/blå botten.
Rutor med blå/lila botten.
Så här mycket garn finns nu i min Colorpack...inte klar än.

Nu har jag virkat ca 28 rutor och jag hoppas garnet räcker till ca 8 till. En del av garnet behöver vara kvar till ihopvirkningen och om jag behöver göra ett handtag eller två tex. Vi får se vad det blir till slut. Det kanske slutar med att jag behöver använda ett större garnnystan.

Mönstret till Zinniarutan kommer snart på min blogg!

OBS! Mönstret finns nu på bloggen, för att komma till det klicka här.

// Micmarmik