Flärdfull nåldyna

Du visar för närvarande Flärdfull nåldyna

Online-butiken Rito.se sökte nyligen efter influensers att sponsra, och de valde mig. Trevligt! Jag fick en goodiebag full med varor skickad hem till mig, som jag skulle kunna göra något fint med. Bland annat var det garn, filtkulor och blompaljetter. 

Jag funderade ett tag på vad jag skulle göra för kul. Sen kom jag på det, en nåldyna! Jag har på senaste tiden börjat blocka min virkning (det blir faktiskt väldigt fint) och till det behövs många nålar. Jag har förvarat mina nålar i en plastburk och när jag ska ta en nål så sticker jag mig ofta på fingrarna. Nu minskar i alla fall den risken…

Min tanke var att den skulle vara enkel att göra, och inte kräva alltför invecklad virkning. Jag började med att virka blomblad runt några filtkulor och sedan fäste jag paljetter på blombladen med sytråd. Jag satte blommorna i en ring och i mitten av den ringen har jag lagt 7 Filtkulor som en blomma. Efter det sydde jag ihop alla filtkulor med varandra, även de med blomblad.

Under filtkulorna har jag virkat en rund botten av grått bomullsgarn och grönt broderigarn (vartannat varv). Min son passerade mig vid mitt pysselbord och kommenterade att det skulle vara fint med gröna blad runt om blommorna, och det hade han ju rätt i. Jag virkade bladen med grönt broderigarn. Jag har också virkat en ögla i ett av bladen så jag kan hänga upp nåldynan på väggen. Den blir en fin prydnad tills nästa gång jag behöver den. Tyvärr var jag var så ivrig att få klar nåldynan så jag glömde att skriva ner ett mönster samtidigt, men jag kommer att fixa ett snart. Håll utkik här!

OBS! Mönstret finns nu på bloggen, för att komma till det klicka här.