Om Micmarmik

Hej och välkommen till Micmarmik!  Instagram kontot, Micmarmik, startades i Mars 2015. Namnet är baserat på de tre första bokstäverna i Micke, Maria och Mikaela. Vi tre planerade att driva kontot tillsammans, vi tänkte skriva om virkning, trädgårdsarbete etc. Jag publicerade bilder av min virkning och vår trädgård. Tiden gick och jag fortsatte att lägga ut bilder. Mikaela startade ett nytt konto med namnet @beauty.mickis och Micke arbetade mycket med IT-utveckling (ingen tid för IG). Så småningom drev jag kontot helt själv. Jag är så glad över mitt konto, det ger mig så mycket inspiration!

Jag kommer inte ihåg första gången jag virkade, men det var länge sedan. Min pappa lärde mig att virka. Han virkade kläder till mitt stora lyckotroll. Trollet fick en sjömansmössa i brunt bomullsgarn och en overall i rosa och vitt bomullsgarn. Det blev väldigt fint tyckte jag. Under de följande åren virkade jag lite från och till.

Jag hade inte virkat på ett tag när en vän, Anna @anna_ragnhild64, tog mig till en butik som säljer garn. Jag tänkte bara handla några nystan, men Anna min vän var fylld av entusiasm och jag vart helt överväldigad av alla garner och färger. Det slutade med ett storköp av garn, delvis på grund av min väns entusiasm och för att garn är som godis för ögonen! Nu har jag ett rum fullt med garn (får inte plats med mer garn nu… haha..), ett Instagram konto (mest om garn och virkning) och en blogg om virkning som vi byggt tillsammans, Micke och jag. Jag har lärt mig mycket om webbdesign, det har varit hårt arbete, men också mycket roligt. Det har varit en fantastik resa, och jag kan inte vänta med att se vad framtiden ger. // Maria 🙂

Om min logotyp

Kristoffer @kbenne designade min logotyp. Inspirationen  kommer från mitt citronrutemönster. Jag älskar det färgglada utseendet med de två diskreta virknålarna. Tack så mycket Kristoffer!

Maria

Garnentusiast

Mönsterdesigner

Virktokig

För några år sedan startade jag en blogg på blogspot, mest för att jag ville dela med mig av mina mönster. Under åren har många människor och även jag själv dragit nytta av mina mönster där. Det visade sig vara praktiskt att ha det så. Jag har också skrivit ner mina mönster på papper, men det är inte det enklaste att läsa på grund av korrigeringar m.m. Det är också lätt att tappa bort eller glömma vart du lade ditt mönster sist, ett bra ställe brukar de vara på… (kanske bara jag som har det problemet……)

Jag har bara använt den gamla bloggen till att skriva ner mina mönster. På den nya bloggen ville jag skriva mer om annat än mönstren, till exempel inspiration eller hur mönster blev till. . . Jag strävar efter att skapa och skriva om fler mönster och dela glädjen med att virka på vägen.

Micke

Hosting

Fontentusiast

IT support

Hej, det här är Michael. För ett par år sedan bidrog jag mest med de tre första bokstäverna i Micmarmik och att ge stöd till min fru Maria. Numera är jag aktivt delaktig i att bygga och driva de tjänster som denna blogg körs på. Jag vet inte mycket om garn och virkning, men jag älskar Marias arbete och blir vanligtvis involverad när ett extra par händer behövs.

Det intresse som ligger mig närmast virkning skulle vara mitt intresse för typografi (fonter), eller möjligen programmering (något som liknar att skriva mönsterbeskrivningar).