Garnbombning i Stockholm!

Du visar för närvarande Garnbombning i Stockholm!

Jag hade aldrig varit på en garnbombning (garngraffiti) förut, så när Tinna @tinnahekl  frågade om jag ville vara med på det här roliga eventet så tvekade jag inte en sekund. Hon var på en skandinavisk turne för att filma en dokumentär om Nordisk textilkonst och traditioner.

Min enfärgade 178x16 cm långa bit.

Jag virkade en enfärgad 178×16 cm stor bit, så det skulle passa räcket den skulle sättas fast på. Jag använde ett lite billigare garn från en butik i mitt närområde. Maskorna jag virkade med var halvstolpar. Jag var inte så imponerad av det färdiga resultatet men det fick duga. När jag var klar tog jag tåget in till stan. Solen var framme och det var perfekt väder för garnbombning!

Här har jag precis börjat fästa biten på räcket.

Jag tog med mig en nål och jag hade lämnat en garnsvans så jag kunde använda den till att sy upp biten på räcket. Det jag inte tog med mig var en sax men det var flera garnälskare på platsen så jag kunde låna en.

Utsikten från Puckeln ner på Hornsgatan.
Vy från Puckeln mot Slussen.

Jag tyckte det var väldigt avkopplande att bara stå där och sätta fast min virkade bit på räcket, samtidigt som jag pratade med andra som var där. Vädret var perfekt, lite blåsigt möjligen.

Min bit syns högst upp på den här bilden.

På bilderna ovanför kan du se några virkade bitar på plats. Min är den lime gröna högst upp. Halvstolparna vart väldigt vackra när de hade stretchats ut runt räcket. Jag var väldigt imponerad av vårt jobb!