Dahlia-Daisy-ruta

Du visar för närvarande Dahlia-Daisy-ruta

I sommar har jag virkat mycket på min Dahlia-Daisy-ruta, men jag är inte riktigt färdig än. Mönstret ska fotograferas och skrivas rent. Dahlia-Daisy-rutan kan virkas på två olika sätt, därav namnet. Den ena varianten blir en Dahlia och den andra en Daisy.

Här har jag använt Paris och I Love you 5 garn.

Jag har använt Drops Paris och Drops I Love you 5 garn. De delar sig gärna när man virkar med det, men ju mer jag använder det desto mindre tycker jag att det delar sig. Jag blir väl helt enkelt van eller så har jag ändrat min virkstil till att passa garnet. Jag hade många färger att välja på, så jag hade lite svårt att bestämma mig för vilka utav färgerna jag skulle använda. Jag använde kanske de flesta till slut…haha.

Blomma med ögla virkad med Catona garn.
Blommor ihopvirkade med varandra.
Kudde gjord av Dahlia-Daisy-rutor.

Jag provade också att virka med Scheepjes Catona garn. Det är ett väldigt lättvirkat garn som inte delar sig så som Drops garnet. Jag virkade bara Dahlia-Daisy blomman med Catona garnet, dvs ingen ruta. På slutet av sista varvet på blomman virkade jag en ögla av luftmaskor så det kan hängas upp i t.ex. påskriset eller julgranen. Jag virkade också ihop blommorna med varandra, både ensamma och när de blivit rutor. De rutor som är virkade i Drops garnerna satte jag ihop till en färgglad kudde.