Ett år med vimplar

Du visar för närvarande Ett år med vimplar

Ett halvår har gått sedan jag upptäckte det här roliga vimpelprojektet #ettårmedvimplar av @litevirkning . Det är som julafon den 15:e varje månad, då hon släpper mönstret på den månadens vimpel. Jag har inte virkat så många trekantiga saker förut men när jag såg hennes vimplar fick jag lust att prova. 

Maj: #bubblebloombunting
Juni: #lovelylilacbunting
Juli: #summersunshinebunting
Augustis vimpel väntar på sin toffs och pärlor.

Jag hade bestämt att jag bara skulle använda mitt garnlager av Rainbow Organic 8/4, bl.a. för att jag tyckte färgerna skulle passa så bra till vackra vimplar. När Augustis vimpel kom och jag såg att det kunde se ut som en kräfta i mitten av vimpeln tänkte jag att det var typiskt att jag inte hade rött som mitt färgval, men det fick gå ändå. Det vart en “Patrik sjöstjärna” i mitten istället. 

Virkat med glittrigt Tilda garn från mitt garnförråd.
Tillverkning av toffs.

Septembers vimpel är en hyllning till mormorsrutan och då kände jag att lite glitter var på sin plats, alltså dags att bryta min plan med bestämda garner. Det vart Tilda garn, ett vitt garn med guld glitter. Känns riktigt lyxigt och glamoröst runt lilla mormorsrutan.

Augusti: #charmingcrayfishbunting
September: #glamorousgrannybunting
Oktober: #spookyspiderbunting

Oktobers vimpel var väldigt rolig att göra. Glittriga vita Tilda garnet till nät och ett orange garn med okänt ursprung (kan vara Tilda garn) runt om nätet. Spindeln är gjord av svart restgarn. Jag ville att min spindel skulle få långa ben, fast resultatet kanske mer ser ut som en fästing. Det är ju läskigare än en spindel så jag är nöjd (kisar man med ögonen så ser man att det är en spindel). Jag ser fram emot ett halvår till med vimplar!

Mönsterdesigner: @litevirkning