Granny square day

Du visar för närvarande Granny square day

Granny square day firas den 15/8 varje år på Instagram. Det var @suregal27 som kom på idén 2014, och redan 2015 blev det så stort att hon bad tidningen Simply Crochet ta över det.

Det är en av de roligaste dagarna på Instagram för oss virktokiga. Mitt flöde svämmar över av fina mormorsrutor av alla de slag. Under hashtagen #grannysquareday2019 hittar man alla fina rutor från i år samlade till en enda stor digital filt (den digitala filten fungerar bara om alla postar bilder på enbart rutorna). Man kan också göra sina egna digitala filtar av rutorna, för sitt eget nöje eller inspiration (se längre ner).

Granny square day 2019
Granny square day 2017

Jag har inte varit med alla år, för att jag helt enkelt missat datumet, ojoj….! Vilken besvikelse när jag gjorde den upptäckten. 

Ovanför ser ni bilder på mina rutor och digitala filtar från i år och 2017 års Granny square day. Nedanför finns bilder från 2016 och 2015.

Granny square day 2016
Granny square day 2015

Det har blivit lättare att göra sina egna digitala filtar. Jag kommer ihåg första gången jag försökte. Det var lite besvärligt tyckte jag. Nu sparar jag rutorna jag tycker är fina (nästan alla..hihi) i sparat på Instagram. Efter det tar jag olika skärmdumpar av rutorna tillsammans och gör sedan kollage av dem i Photo Booth på Instagram. Det blir så fint!