Early spring blossom – kudde

Du visar för närvarande Early spring blossom – kudde

Jag ville göra en kudde till mina utemöbler och gärna använda mina Drops Paris garner till det (se bild 1). Tanken var att göra en stor ruta som skulle fästas på ett vitt kuddfodral som mätte 50×50 cm. Jag virkade först en Early spring blossom-ruta,Klicka här för att komma till Early spring blossom-rutan.  Rutan mätte 29 x 29 cm när den var klar. Jag använde en 5 mm virknål.

Bild 1 - Drops Paris garnet jag använde.
Bild 2 - Kanten runt Early spring blossom-rutan.
Bild 3 - Närbild på rutan.
Bild 4 - Virkdiagram av kanten runt Erly spring blossom-rutan.

Först tänkte jag att det kanske blir snyggt att fästa bara Early spring blossom-rutan på fodralet, men sen insåg jag att det snyggaste vore om jag virkade mer vitt runt rutan så hela framsidan täcks. Jag satte igång och virkade halvstolpar, stolpar och på slutet dubbel stolpar runt rutan. Jag ritade lite snabbt ett virkdiagram på en bild så du ser hur jag virkade, (se bild 4). Jag ville se ett snabbt resultat.

Bild 5 - Fäster lösa trådar på baksidan.
Bild 6 - Dags att fästa den virkade rutan på kuddfodralet.
Bild 7 - Rutan innan jag nålar fast den på kuddfodralet.

När jag kände mig nöjd med storleken på rutan var det dags att fästa trådarna. Sen nålade jag fast rutan med knappnålar på kuddfodralet, så den skulle hålla sig på plats när jag sydde fast den (se bild 8). Jag sydde med stora stygn (se bild 9) för nu var jag ivrig att se resultatet. 

Bild 8 - Jag nålade fast rutan på kuddfodralet med knappnålar innan jag sydde.
Bild 9 - Jag sydde med stora stygn.
Bild 10 - Resultatet!

Jag vart väldigt nöjd med min kudde! Nu längtar jag efter sommar!

Tagga gärna med @Micmarmik och #earlyspringblossomkudde.